Hoppa över till innehåll

Givande strategidagar i Stockholm

Styrelsen och delar av ledningen var i Stockholm i två dagar för att blicka framåt i verksamheten och omvärlden, men också hämta inspiration. På programmet återfanns bland annat ett besök till Stokabs huvudkontor, studiebesök till en områdesnod och föredrag av Arise vd.

– Det är otroligt värdefullt för både styrelse och ledning att få chansen att lyfta blicken, borra ner sig i både nuläge och framtid. Det händer mycket inom Kumbrokoncernen men även i omvärlden, inte minst på elmarknaden, och då är det viktigt att vi säkerställer att styrelsen får den informationen som behövs. Det var glädjande att se engagemanget bland alla inblandade. Det märktes inte minst med alla intressanta diskussioner och nyfikna frågor som dök upp, säger Peter Lilja, vd på Kumbrokoncernen.

På Stokabs huvudkontor fick deltagarna träffa styrelseordförande Ulla Hamilton, vd Veronica Thunholm, vice vd Thord Swedenhammar och nätchefen Niklas Cedstedt. Det blev spännande dragningar om bolagets historia, Stokabs uppdrag men också en överblick om vad som väntar framöver. Efter besöket på huvudkontoret åkte gruppen till en områdesnod där nätchefen Niklas Cedstedt och Marcus Örnstedt som är chef för tekniklokaler berättade om anläggningen.

– Besöket hos Stokab var en riktig höjdpunkt med både spännande dragningar och ett intressant nod-besök. Vi är väldigt tacksamma för det gedigna programmet som Stokab ordnade för oss, säger Peter Lilja.

Arise vd Per-Erik Eriksson bjöd på en matnyttig dragning om bolagets utveckling, vindkraftens utmaningar och möjligheter, men även intressanta perspektiv om vad som händer på elmarknaden. Utöver de externa inslagen fanns även dragningar om Kumbros olika delar på programmet och då även med en utblick om vad som väntar under kommande år.

Från Kumbros styrelse deltog ordförande Per-Erik Andersson, vice ordförande Thomas Andersson, ledamöterna Eva Jonsson, Richard Öjebrant, Thomas Vuolo, Frank Tholfsson och suppleanterna Helena Nentz och Mats Gunnarsson. Från Kumbro deltog Peter Lilja, vd Kumbrokoncernen, Per Sjöberg vice vd Kumbro Stadsnät, Niklas Stefansson nätchef Kumbro Stadsnät, Peter Högberg försäljningschef Kumbro Stadsnät och Hannes Kataja, kommunikatör Kumbrokoncernen.