Örebro, 2018-03-01: Hur ska våra städer och landsbygd utvecklas för att hålla för framtida generationer? Hur bygger vi framtidens klimatsmarta städer och CO2-neutrala skolor? Lyssna på det och mycket mer om hållbarhet i podcasten Hållbara städer som KumBro lanserar idag. 

KumBro är Örebro och Kumla kommuners gemensamma utvecklingsbolag som driver projekt inom fiberförsörjning, vindkraft och biogas. Varje avsnitt ger fem faktaspäckade minuter som speglar KumBros verksamheter. I podcasten intervjuas experter inom digitalisering, laddinfrastruktur, vindkraft och klimatsmarta byggnader, som på ett enkelt sätt delar med sig av kunskap och tankar – allt från framtidens elbilar och klimatneutrala skolor till fiberframtiden.

– Hållbarhet och utveckling är frågor som berör oss alla och är ständigt aktuella – kanske nu mer än någonsin. KumBro är ett lokalt företag som jobbar med globala ämnen, genom våra dotterbolag som driver projekt inom fiberförsörjning, vindkraft och biogas. Vi vill lyfta städer, såväl våra egna ägarkommuner Örebro och Kumla som all världens större och mindre städer, i ett hållbart perspektiv. Syftet är att förmedla de innovativa idéer och realistiska planer som finns inom miljö och utveckling, säger Sanna Rosell, kommunikatör på KumBro.   

Det första avsnittet har tema Klimatneutrala byggnader och gästas av energiingenjör Johan Sellin från Futurum Fastigheter i Örebro AB. Kommande gäster är bland annat Olle Johansson, vd för Power Circle, Charlotte Unger, vd för Svensk Vind och Elin Bertilsson, stadsnätschef på Karlstad El och Stadsnät. Podcasten kommer ut med nya avsnitt varannan torsdag framöver.