Hoppa över till innehåll

Kumbro engagerar sig i framtidens innovatörer genom Ung Företagsamhet

Kumbros försäljningschef Peter Högberg har deltagit i juryarbetet i kategorin Årets Vara inför Ung Företagssamhet Örebro län gala. Åtta UF-företag presenterade sin vara för juryn och sedan valdes tillslut ett vinnande UF-företag ut. I fredags var det återigen dags för årets upplaga av UF-galan där vinnarna tillkännagavs.

Som föregående år är det tydligt att hållbarhet är genomgående i nästan alla UF-företag, man ser även en tydlig röd tråd i inkludering där flera hade i sin affärsidé att på något sätt skapa gemenskap för att skapa en tjänst eller vara för försäljning.

Peter Högberg tillsammans med juryn

Kumbros medverkan är en del av vår värdegrund

Stommen i Kumbro bygger på utveckling. Både i att vara i framkant rent tekniskt, vara lyhörda för förändringar, se möjligheter och hitta nya lösningar ligger i vårt DNA. Därför ser vi det som en självklarhet att återigen vara med och stötta Ung Företagsamhet.

– Vi på Kumbros har som uppdrag att framtidssäkra Örebro och Kumla. De ungdomar som driver företag via UF är framtidens kollegor, innovatörer och företagsledare, då ser vi det som en självklarhet att vara del av UF, säger Peter Högberg.

Vinnande UF-företag för Årets Vara var Perfect Link UF. De har skapat en produkt som underlättar vardagen för alla smyckesbärare genom en subtil magnetisk smyckeslänk som är designad för att underlätta för personer med svårigheter att knäppa ihop kedjesmycken. Motiveringen var:

”Detta UF företag levererar en vara som löser ett verkligt problem på ett enkelt och genialt sätt. Oavsett om du är gammal eller ung, tjej eller kille. En färdig produkt som kan hjälpa dig fortsätta glittra oavsett din situation eller förutsättningar.”

Fler kategorier som fick pris på galan:
Årets Socialt hållbara
Årets Ekologiskt hållbara
Årets Innovation
Årets Hantverk
Årets Vara
Årets Tjänst
Årets Lärare
Årets Säljare
Årets UF-företag

Läs mer om Ung Företagsamhet här.