Hoppa över till innehåll

Vi ser möjligheter

Kumbro Utveckling AB är moderbolag i Kumbrokoncernen men också ett utvecklingsbolag med uppgift att hitta nya vägar för våra ägarkommuner att bli attraktiva och hållbara.

Vi arbetar med en rad projekt inom energi och teknisk försörjning som på olika sätt bidrar till omställning och ökar livskvalitén för invånarna i Örebro och Kumla.

Nedan ser du några av de utvecklingsprojekt vi är involverade i för tillfället.

IoT: Lösningar för en hållbar stad

Hur vore det om lyktstolpar, växter, vägar och hela hus kunde prata med oss och berätta vad de behövde? Med hjälp av smart och energisnål sensorteknik kan vi erbjuda lösningar som spar tid, energi och gör staden mer hållbar. Vi kan erbjuda sensorlösningar för små och stora behov i framtidens smarta stad. Grunden är en webbaserad plattform med vilken sensorer kommunicerar med sk. LoRaWan-teknik via gateways.

Framtidens bostadsområde

Örebros smartaste nybyggnadsområde Tamarinden är inget traditionellt bostadskvarter. Här uppmuntras nya sätt att bo, leva och umgås vilket märks både i den fysiska utformningen såväl som i val av smarta lösningar och socialt samspel. Kumbro Utveckling ingår i en projektgrupp tillsammans med Örebro kommun, Örebrobostäder, E.ON och Epiroc där vi tillsammans kommer att skapa framtidens smarta stadsdel.

Fler laddstationer för elbilar!

Att ställa om transportsektorn till fossilfritt är en av de viktigaste pusselbitarna i att skapa ett hållbart samhälle. I Örebro kommuns övergripande strategi och budget har Kumbro Utveckling i uppdrag att verka för fler laddstationer för elbilar i ägarkommunerna.