Hoppa över till innehåll

Kumbro kopplar upp världens tuffaste orienteringsstafett

Nu till helgen genomförs orienteringsstafetten 10MILA i Ånnaboda utanför Örebro. Tävlingen ses som världens tuffaste stafett och väntas locka uppemot 7 000 tävlande från hela Europa. Kumbro laddar tävlingen med fiber för att möjliggöra bästa möjliga livesändningar för arrangören från start till mål.

Livesändning utöver det vanliga
10MILA består av stafetterna Ungdomskavlen, Damkavlen och Tiomilakavlen och allt kommer att sändas. Totalt handlar det om nästan 24 timmar sändning och det kommer att finnas löpande kameror, fasta tv-kameror och drönare. Genom GPS-positionering kommer det vara möjligt att följa löparna i realtid via en digital karta.

För er som kommer besöka tävlingen på plats i Ånnaboda så kommer ni få se en studio med Sveriges största storbildsskärm. Allt för att besökarna ska kunna uppleva tävlingen på bästa sätt.

10MILA 2022 går av stapeln 7-8 maj och arrangeras av Hagaby GoIF och Almby IK. Utöver stafettens samarbetspartners, där Kumbro är en part, möjliggörs tävlingen tack vare 350 volontärer. Arrangörerna räknar med närmare 10 000 besökare under helgen.

Mer information om 10MILA, adress och länkar till sändningen finner du här.

Bilden i artikeln visar Tove Alexandersson och är fotograferad av Peter Holgersson.