Hoppa över till innehåll

Kumbro Stadsnät var på Fastighet2022

Den 16 maj gick Fastighet2022 av stapeln på Conventum i Örebro. En mässa som riktade sig till fastighetsägare och BRF-styrelser. Kumbro Stadsnät fanns på plats för att prata fiber, IoT-lösningar för smarta fastigheter och laddinfra.

– Det blev många givande samtal under kvällen. En del ville veta lite mer om vilka Kumbro är medan andra hade mer specifika frågor kring deras fiberanslutning eller andra tekniska funderingar kring deras uppkoppling, säger Peter Högberg, försäljningschef på Kumbro Stadsnät, som var på plats med sin kollega Sofia Thorell.

På Fastighet2022 fanns utställare från en rad olika branscher. Allt ifrån hissar och tvättmaskiner, till passage-system och fastighetsförvaltare. Utöver mässområdet fanns det även ett program med seminarier som besökarna tog del av.

– En reflektion från mina samtal under mässan är att vi som samhälle behöver fundera mer på hur vi kan underlätta för den delen av den äldre generationen som känner en viss tröskel till det digitala samhället. Vad händer exempelvis för en person som inte har BankID? Hur påverkar det kontakter med myndigheter eller när personen vill genomföra en viss typ av ärende på nätet? Den digitala utvecklingen behöver komma alla till del, oavsett ålder, avslutar Peter Högberg.