Hoppa över till innehåll

Nu blir det lättare att ladda sin elbil vid Ånnaboda och Trängen

Sedan ett par veckor tillbaka finns det nya publika laddpunkter för elbilar vid Ånnaboda friluftsområde samt vid Trängens IP. Investeringarna följer Kumbros och Örebro kommuns klimatambitioner och blev möjlig genom medel från Klimatklivet.

– Nu tar vi ytterligare kliv i vår strävan att öka tillgången till publika laddpunkter för elbilar i Örebro. Denna gång vid några av kommunens fina frilufts- och idrottsområden. Det ligger helt i linje med uppdraget vi har fått från våra ägare och det är ett arbete som kommer att fortsätta framöver, säger Peter Lilja, vd på Kumbrokoncernen.

Laddarna har en effekt på upp till 22 kW och modellen är en så kallad destinationsladdare. Det är två laddpunkter per stolpe. Opigo är leverantören och bilisten laddar sin bil genom att använda appen EVcore. Förfarandet liknar hur betalningen av en parkeringsavgift brukar ske via appar.

– Det finns fantastisk natur och fina möjligheter till idrottande runt om i Örebro kommun och vi vill gärna bidra till att underlätta tillgängligheten till dessa områden. Att stärka möjligheten till elbilsladdning vid Ånnaboda och Trängen är en viktig del i detta, säger Linn Hammar, markchef på Örebro kommun.

Nya laddpunkter för elbilar
Ånnaboda – 3 laddstolpar, 6 laddpunkter
Trängens IP – 1 laddstolpar, 2 laddpunkter

Elen levereras från Kumbro Vind.

Kumbro Vind har totalt 16 vindkraftverk. Energin som produceras går till att elektrifiera Örebro kommuns och Kumla kommuns verksamheter som bland annat innefattar skolor, förskolor och äldreboenden.

Fakta om Klimatklivet

Klimatklivet är investeringsstödet som gör det möjligt att satsa på fossilfri framtidsteknik och grön omställning. Stödet hanteras av Naturvårdsverket. Det kan sökas av företag, kommuner, regioner och organisationer i hela Sverige. Mer information om Klimatklivet finner ni här.

Mer om Kumbro
Kumbro är en bolagskoncern ägd till 80 procent av Örebro kommun och till 20 procent av Kumla kommun. Moderbolaget Kumbro Utveckling AB tillsammans med dotterbolagen Kumbro Vind AB och Kumbro Stadsnät AB omfattar i dagsläget projekt inom vindkraft och teknisk försörjning av fibernät. Kumbro Utveckling AB äger också 50 procent av Biogasbolaget i Mellansverige AB, där resterande andel ägs av Karlskoga Energi & Miljö. Våra verksamheter är starkt kopplade till ägarnas hållbarhetsmål. Ytterligare information finns här.

Mer information
Vid pressfrågor, vänligen kontakta:
Peter Lilja, VD Kumbrokoncernen, 070-484 91 99 eller peter.lilja@kumbro.se.

Vid övriga frågor om laddplatserna, maila info@kumbro.se.

 

Bilden visar en laddstolpe vid en annan plats. Foto: Amanda Karlsson.