Hoppa över till innehåll

Ökat fokus på försäljning och affärsutveckling

Den kommunala Kumbrokoncernen växlar upp sitt försäljningsarbete genom att anställa Peter Högberg som ny försäljningschef för Kumbro Stadsnät. Han har en bred erfarenhet av att jobba med fiber och kommer närmast från Bahnhof där han hade rollen som affärsområdeschef för Bahnhofs fiberaffär B2B. Peter började sin tjänst på Kumbro måndagen den 6 december.

– Det känns otroligt inspirerande att få arbeta inom en koncern med ett så pass tydligt fokus på en hållbar stadsutveckling. Kumbro ligger i framkant när det gäller fiber, smarta IT-lösningar och digitala tjänster. Där ser jag fram emot att stärka vår affär samtidigt som vi ska öka kännedomen om vårt varumärke, säger Peter Högberg, ny försäljningschef på Kumbro Stadsnät.

Innovation är en viktig del av Kumbros framtida verksamhet


Per Sjöberg, vice VD på Kumbro Stadsnät.

Tidigare under hösten anställdes Per Sjöberg som vice VD på Kumbro Stadsnät med ett särskilt fokus på affärsutveckling. Per kom närmast från Telenor där han var chef för B2B försäljningen mot fastighetsägare och Stadsnät samt även chef för Telenors egen kommunikationsoperatör Open Universe. Innan dess jobbade han bland annat inom Canal Digital och totalt har Per närmare tjugo års erfarenhet av telekom- och IT-branschen.

– Kumbro har en viktig roll att spela när det gäller utvecklingen av fibernätet och den digitala infrastrukturen i Örebro och Kumla. Vi ser en stor potential i att utveckla nya affärsområden och produkter i takt med att vi utvecklar nya tjänster tillsammans med våra samarbetspartners, säger Per Sjöberg, vice VD på Örebro Stadsnät, med särskilt ansvar för affärsutveckling.

Fakta om Kumbrokoncernen
Kumbro är en bolagskoncern ägd till 80% av Örebro kommun och till 20% av Kumla kommun som arbetar med hållbarhetsfrågor inom grön energi och teknisk försörjning. Kumbro Utveckling AB tillsammans med Kumbro Vind AB och Kumbro Stadsnät AB omfattar i dagsläget projekt inom vindkraft och teknisk försörjning av fibernät. En stor del av koncernens verksamheter är starkt kopplade till ägarnas hållbarhetsmål. Kumbro Utveckling äger 50 procent av Biogasbolaget i Mellansverige AB, där resterande andel ägs av Karlskoga Energi & Miljö. Kumbro Vind är delägare i Frotorp Vind AB.