Hoppa över till innehåll

Fiber för företag

Enskild firma eller multinationell IT-koncern? Kumbro Stadsnät har lösningen för dig oavsett storlek på företag. Vi erbjuder allt från traditionell fiberanslutning till det öppna stadsnätet till sensorsystem och publika WiFi-lösningar.

Företagstjänster i det öppna nätet

I Kumbro Stadsnät väljer du själv vilken tjänsteleverantör och vilken tjänst du vill ha och är inte bunden till en enda leverantör. Om du skickar tunga filer över nätet kommer en fiberanslutning effektivisera ditt arbete och spara dig dyrbar tid.  Internettjänsterna spänner från 1 Mbit/s till 1 Gbit/s. Vi erbjuder en rad olika lösningar för företag i det öppna nätet.

Om din fastighet redan är ansluten till Kumbro Stadsnät kan du beställa tjänst i våra tjänsteportal.

Till tjänsteportalen

Svartfiber

Svartfiber är en punkt-till-punktlösning där du som kund står för den aktiva utrustningen och hyr den oupplysta fiberförbindelsen av oss. Vårt fibernät används idag av en rad operatörer och tjänsteleverantörer som en del i deras digitala infrastruktur. Tillsammans utformar vi kommunikationslösningen för just dina behov. Vår försäljning av svartfiber sker genom den digitala marknadsplatsen Cesar2.

Vill du veta mer om svartfiber, kontakta cesar@kumbro.se

IoT och sensorlösningar

Kumbro Stadsnät kan erbjuda en rad lösningar inom sensornät och IoT. Våra lösningar kan göra samhället mer sammanlänkat, resurseffektivt och i förlängningen hållbarare. Genom att veta mer kan vi använda resurser effektivt precis när det behövs.

Öppen WiFi

Vi erbjuder en plattform för publik WiFi i offentliga miljöer. Idag har vi publika nät igång i centrala Kumla och Wadköping i Örebro. Vi kan erbjuda lösningar i både fastigheter och på publika platser utomhus. Med Kumbro Stadsnäts fiber i grunden vet du att du får en driftsäker lösning med hög kapacitet.

Här kan du läsa mer om våra WiFi-lösningar.

Co-location

Vi kan erbjuda inplacering av din utrustning i vårt serverhotell. Det är en säker plats för dina servrar eller annan kommunikationsutrustning med direkt tillgång till blixtsnabb fiberanslutning.  Våra anläggningar är uppförda enligt högt ställda krav på skalskydd, klimat och redundant strömförsörjning.

Vill du veta mer om vårt serverhotell, kontakta info@stadsnat.se

Anslut till det öppna nätet

Vill du ansluta en fastighet till Kumbro Stadsnät kan du enkelt skicka en intresseanmälan till oss och snabbt få en offert tillbaka.

Om fastigheten redan är ansluten kan du själv välja vilka tjänster du vill ha i tjänsteportalen.