Hoppa över till innehåll

Nya möjligheter att ladda elbilen i två centrala garage i Örebro

Etableringen av nya publika laddpunkter för elbilar runt om i Örebro fortsätter. Lagom till att kylan nu har kommit finns det nya möjligheter till att ladda sin elbil vid Conventumgaraget och Oscariagaraget. Likt tidigare laddpunkter sker dessa etableringar med hjälp av medel från Klimatklivet.

– Vi fortsätter att hjälpa våra ägarkommuner med att etablera nya publika laddpunkter för elbilar. Denna gång i centrala Örebro vid Conventum och Oscaria. Det är glädjande att vi ökar takten och vi ser fram emot att fortsätta arbetet in på det nya året, säger Peter Lilja, vd för Kumbrokoncernen.

Laddarna har en effekt på upp till 22 kW och modellen är en så kallad destinationsladdare. Det är två laddpunkter, dvs uttag, per laddbox. Opigo är leverantören och bilisten laddar sin bil genom att använda appen EVcore. Förfarandet liknar hur betalningen av en parkeringsavgift brukar ske via appar.

– Både Oscaria och Conventum är två välbesökta garage och därför känns det riktigt bra att vi nu underlättar möjligheten att kunna ladda sin elbil på dessa centrala platser, säger Jeanette Berggren, vd på Örebroporten Fastigheter AB och Örebro Parkering AB.

I Oscariahuset är det Örebro Parkering som har ansvar för parkeringen. I Conventum är det Tekniska förvaltningen. Laddtjänsten levereras i samarbete mellan Kumbro och Örebro Parkering respektive Tekniska förvaltningen.

Nya laddpunkter för elbilar
Oscariagaraget – 2 laddboxar, 4 laddpunkter
Conventumgaraget – 4 laddboxar, 8 laddpunkter

En laddpunkt motsvarar ett uttag.

Fakta om Klimatklivet

Klimatklivet är investeringsstödet som gör det möjligt att satsa på fossilfri framtidsteknik och grön omställning. Stödet hanteras av Naturvårdsverket. Det kan sökas av företag, kommuner, regioner och organisationer i hela Sverige. Mer information om Klimatklivet finner ni här.

Mer om Kumbro
Kumbro är en bolagskoncern ägd till 80 procent av Örebro kommun och till 20 procent av Kumla kommun. Moderbolaget Kumbro Utveckling AB tillsammans med dotterbolagen Kumbro Vind AB och Kumbro Stadsnät AB omfattar i dagsläget projekt inom vindkraft och teknisk försörjning av fibernät. Kumbro Utveckling AB äger också 50 procent av Biogasbolaget i Mellansverige AB, där resterande andel ägs av Karlskoga Energi & Miljö. Våra verksamheter är starkt kopplade till ägarnas hållbarhetsmål. Ytterligare information finns här.

Mer information
Vid pressfrågor, vänligen kontakta:
Peter Lilja, VD Kumbrokoncernen, 070-484 91 99 eller peter.lilja@kumbro.se.

Vid övriga frågor om laddplatserna, maila info@kumbro.se.