Hoppa över till innehåll
Grön uppkopplad stad

LÖSNINGAR FÖR EN HÅLLBAR STAD

Hur vore det om lyktstolpar, växter, vägar och hela hus kunde prata med oss och berätta vad de behövde? Med hjälp av smart och energisnål sensorteknik kan vi erbjuda lösningar som spar tid, energi och gör staden mer hållbar. Vi kan erbjuda sensorlösningar för små och stora behov i framtidens smarta stad.

Kumbro Stadsnät kan erbjuda en rad lösningar inom sensornät och IoT. Våra lösningar kan göra samhället mer sammanlänkat, resurseffektivt och i förlängningen hållbarare. Genom att veta mer kan vi använda resurser effektivt precis när det behövs.

IoY

INTERNET OF THINGS GER LIV ÅT TINGEN

Vår omgivning är full av saker vi tar för givna. Vi förväntar oss att de finns där vi förväntar oss och fungerar som de ska. Ändå lägger vi stora resurser på att titta till, funktionstesta och kontrollera våra tillgångar manuellt. Hur vore det om lyktstolpar, växter, vägar och hela hus kunde prata med oss istället? De skulle kunna berätta för oss hur de mådde, var de var och vad de gjorde just nu. Med lättanvänd och kostnadseffektiv sensorteknik kan vi erbjuda system för att enkelt mäta, övervaka och styra tillgångar så att man gör rätt sak i rätt tid så resurseffektivt som möjligt.

DATA GÖR SAMHÄLLET SMARTARE

Att mäta och styra med hjälp av elektronik är ingenting nytt. Det IoT möjliggör är att på ett kostnadseffektivt sätt samla stora mängder data i en gemensam plattform där det enkelt kan överblickas, analyseras och länkas samman med andra system. Uppkopplad data blir sammankopplad data som blir smart data.

EXEMPEL PÅ SENSORER VI ERBJUDER IDAG

Vi kan erbjuda en rad utprovade sensorlösningar i vår plattform men nya tillkommer hela tiden och vilka styrs av våra kunders behov. Här är några av de sensorer vi kan erbjuda idag:

  • Lokalmiljö – Övervakning av co2-halt, temperatur, rörelse, luftfuktighet, ljudnivå och ljus.
  • Markfukt – Vattna träd och rabatter när du vet att det behövs.
  • Vattentemperatur – Livedata om badtemperatur mer mera!
  • Belysningsstyrning – Kostnadseffektiv övervakning och styrning av till exempel gatubelysning utan att behöva gräva ned signalkablar.
  • Övervakning av bräddavlopp – Håll koll på dagvatten och avlopp utan kostsamma installationer.
  • GPS-spårning – Finns saker på sin plats? Utmärkt för att spåra containrar, kontrollera att livbojar finns på plats eller på andra sätt hålla koll på dina tillgångar.
  • Dörrkontakt – Står dörrar öppna fast de inte ska?

OM TEKNIKEN

LoRa WAN står för Long Range Wide Area Network och är en teknik för att med låg effekt skicka data över långa avstånd. Det är en väletablerad standard som används inom många tillämpningar. Det är en icke proprietär teknik som inte är knuten till en specifik tillverkare eller leverantör.  Tekniken är extremt energisnål så sensorbatteri kan räcka i flera år beroende på hur ofta den sänder och hur stor mängd data. All kommunikation inom sensornätet är krypterad.

OM DATAN

Du bestämmer över din data. Mätdata från sensorer kan användas direkt i plattformen för visualisering och styrning eller hanteras av externa system via API:er.

VAD KAN VI GÖRA FÖR DIG?

Vi vill gärna skräddarsy en lösning som löser just dina problem. Kontakta oss för att se vad vi kan göra för dig!

KONTAKT

info@kumbro.se