Hoppa över till innehåll

Örebro Skatepark lockade över 23 000 besökare i år

Sedan 12 juli i år mäter föreningen Örebro Skatboard antalet besökare i Örebro Skatepark. Detta möjliggörs med hjälp av Kumbro Stadsnäts öppna wi-fi. Nu visar färsk statistik att skateparken har lockat över 23 000 besökare sedan mätningen inleddes.

– Vi har hela tiden sett att vi har många besökare, men det känns fantastiskt att också kunna få siffror på det. Intresset för skateboard ökar hela tiden och nu kommer vi kunna följa utvecklingen under kommande år. Förhoppningsvis kommer den här typen av mätningar sprida sig till skateparker runt om i landet för att ytterligare öka intresset för sporten, säger Daniel Schön, verksamhetschef på föreningen Örebro Skateboard, som driver anläggningen.

Besöksantalet i skateparken mäts genom att en signal går från exempel vis en mobil eller surfplatta  som har sitt wi-fi påslaget till Kumbro Stadsnäts öppna wi-fi. Det finns två accesspunkter i skateparken som möjliggör det öppna wi-fi nätet. Det är ingen personlig data som registreras och sparas för att möjliggöra denna mätning utan det handlar endast om en signal från telefonens hårdvara. Mätningen startade den 12 juli i år och fram tills den 24 oktober har det uppmätts 23 434 besök, ungefär 40 procent av detta är återkommande besök.

– Siffrorna belyser omfattningen och vikten av föreningens dagliga närvaro och ansvarstagande på platsen. För oss är föreningens verksamhet i skateparken Örebros största öppna fritidsgård där vi möter och aktiverar en stor mängd av stadens ungdomar, barn och vuxna. Föreningens trygghetsskapande värdskap på platsen är nyckeln till framgångssagan om Örebro Skatepark, berättar Daniel Nätterdal, ekonomichef på föreningen Örebro Skateboard.

Örebro Skatepark har funnits sedan 2015. Den ordinarie säsongen sträcker sig från 1 maj till sista augusti. Under den perioden är parken bemannad sju dagar i veckan. Föreningen Örebro Skateboard har funnits sedan 1996. Kumbro Stadsnät är det kommunala fibernätet i Örebro och Kumla. Bolaget har kopplat upp fastigheter till fibernätet sedan 2001 och är en pålitlig leverantör av framtidssäkra kommunikationslösningar.

– Det känns väldigt roligt att vi kan vara med och bidra med en så pass konkret funktion som att mäta antalet besökare i skateparken. Våra öppna wi-fi nät är till för både invånare och besökare och det här projektet känns som ett perfekt exempel på hur vi är med och utvecklar Örebro, säger Peter Högberg, försäljningschef på Kumbro Stadsnät.

Statistik
Antalet besökare under hela mätperioden, 12 juli – 24 okt: 23 434 besökare.
Juli (12-31/7): 3474
Augusti: 6973
September: 7971
Oktober (1-24/10): 5018

Toppar:
28/7: 447
26/8: 398
8/9: 371
12/10: 403

Kontakt
För frågor om skateparken: Daniel Nätterdal, ekonomichef på föreningen Örebro Skateboard, 0703-105353
För frågor om Kumbros öppna wi-fi: Peter Högberg, försäljningschef, Kumbro Stadsnät, 070-492 01 91.

Bilden i artikeln
Fr v: Daniel Nätterdal, föreningen Örebro Skateboard, Peter Högberg, Kumbro Stadsnät och Daniel Schön, föreningen Örebro Skateboard. Foto: Hannes Kataja.

Artiklar i media om besöksräkningen i skateparken
Nerikes Allehanda: Unik mätning visar – tiotusentals skejtare i parken
Örebro Tribune: Många besök i Örebro Skatepark under juli – oktober
Örebronyheter: Örebro Skatepark lockade över 23 000 besökare i år
Svenska Stadsnätsföreningen: Färska siffror: Örebro Skatepark lockade över 23 000 besökare i år – mätningen möjlig tack vare Kumbro Stadsnäts öppna wi-fi