Hoppa över till innehåll

Energiministern besökte Kumbro

Energi- och Digitaliseringsminister Khashayar Farmanbar besökte Örebro för att presentera regeringens vårproposition. Första besöket blev till Kumbros kontor och därefter ut till Kumbros vindkraftverk i Ekeby.

Samtal med vd och presidiet
Utöver en pressträff i Kumbros lokaler fick ministern även möjlighet att samtala med Kumbros vd Peter Lilja, ordförande Per-Erik Andersson och vice ordförande Thomas Andersson. Med på besöket var även kommunalrådet Ullis Sandberg. Efter mötet på Kumbros kontor i Örebro åkte deltagarna vidare till Kumbros vindkraftverk i Ekeby.

Rundtur vid ett av Kumbros vindkraftverk
Gruppen fick en rundvandring av vd Peter Lilja på ett av tre verk som Kumbro har i Ekeby. Han gick igenom olika detaljer som exempelvis effekt och höjd på verken. Ministern reagerade på att verken var förvånansvärt tysta.

– Det var riktigt roligt att ministern valde att besöka Kumbro när han nu är i Örebro. Det blev samtal om både biogas och vindkraft. Det märktes tydligt att han var genuint intresserad och när vi var ute vid vårt vindkraftverket fick jag chansen att beskriva hur tekniken fungerar och hur mycket energi våra verk kan producera, säger Peter Lilja, vd på Kumbro.